Jo mer jeg trener, desto mer flaks har jeg!

Postet av U15 den 28. Okt 2015

Ben Hogan (profesjonell golfspiller fra 1930-71) skal ha sagt: - Jo mer jeg trener, desto mer flaks har jeg!

Nå er ikke jeg tilhenger av flaks for å oppnå noe, men det tror jeg ikke nå avdøde Ben heller var, og det var vel hele poenget hans. Det vi trener på blir vi gode til, rett og slett!

Hva skal vi så trene på?
Dersom man starter med å gå på skøyter i tidlig alder så har man en fordel fremfor andre. Rett og slett fordi man har tid til å venne seg til det å gå på skøyter. En hockeyspiller balanserer på 1 cm når han/hun går på skøyter. De som har hørt om glideflate kan bare glemme det med en gang. Ingen av våre spillere har glidflate på skøytene sine. Det sliper ikke Kim på noen skøyter! De færreste av våre spillere startet med å gå på skøyter når de var 4-5 år gamle. Derfor bruker vi fortsatt mye tid på å trene skøyteteknikk, og det kommer vi til å fortsette med. Alle som var med i august på campen til JRM fikk mange gode tips og mye å tenke på. De som var med der, og andre, kan ha gleden av å se en video som jeg så for første gang for snart to år siden. Jocke Ahlgren; se, lytt og lær. (Jeg ergrer meg fortsatt over at vi måtte avlyse i høstferien.) Øktene i powersaktingen bygger på dette som Jocke både viser i videoen og brukte i sine økter i august, og jeg håper at vi ser resultater av dette i kommende sesong.


I alle treninger prøver vi å få til at 50% av tiden skal benyttes til spill. Gjennom spill så utvikles evnen til å håndtere kølle og puck. Mange av øvelsene som vi benytter ellers utfordrer også spilleren slik at de utvikler seg på dette område. Det kunne sikker vært brukt mer tid på ferdigheter med kølla, men dette er en avveiing som vi må gjøre. Mange vet jeg har kjøpt såkalte "skills"-plater for å trene off-ice. (Jeg håper at de er i bruk hjemme!) Dette er fine hjelpemidler for å trene med kølla, men man kan klare seg med en trekule for å trene på akkurat det samme. Kjøp en trekule på størrelse med en golfball, det er en billig investering for bedre teknikk!

Så er jeg fremme ved det som jeg vet at vi ikke på noen måte klarer å sette av nok tid til, men som samtidig spillerne "higer" etter for å bli bedre på; skyte.
Jeg har konstant dårlig samvittighet for at vi ikke trener nok på dette. Vi kan lage mål på motstanderen gjennom å spille de ut, eller gå i fra de på skøyter, men noen ganger er det mest effektivt med et godt skudd. Gode skudd går enten i mål eller gir en retur, og når vi vet at nær 50% av målene i NHL kommer på retur så forstår vi hvor viktig nettopp returene er. (Og de kommer kun på gode skudd.) Mange har satt opp et mål i hagen som våre håpefulle får skyte på, og jeg ser på trening hvem som har et mål stående hjemme. Det er ikke alle som kan sette opp et mål hjemme, men de aller fleste kan henge opp en presenning som de har tegnet et mål på. Det må ikke være "fancy" for at det skal fungere! Ta så en plate som er glatt som underlag så har man en perfekt skyterampe. (Kjenner du noen som har pusset opp badet sitt og kastet ut veggplatene så er disse ypperlige.)

Vi (klubben) kommer til å bygge et par skyteramper utenfor hallen til våren, men frem til da håper jeg at alle kan trene litt hjemme!
Alle barn (og voksne) lærer best av å se på andre for å få et bilde på hvordan det skal gjøres, derfor har jeg hengt ved en link her som demonstrer gode teknikker. Ellers så er jo youtube full av eksempler!
Vi ses på trening!
Stig

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline