​Road Trip part 1/2

Postet av A-laget den 15. Nov 2015

Flyers har i dag spilt kamp 2 av 4 bortekamper på rad, borte mot Ringerike 2 – nok en brakseier med 14 – 6 i favør Flyers som resultat. Før dette besøkte Flyers Skedsmo i forrige uke, noe som dessverre endte i et forsmedelig tap 7-6, etter en horribel åpning på kampen i Skedsmo ishall. Vi oppsummerer begge kampene.

Skedsmo IHK – Flyers 7 – 6

En første periode som ender 5-1 i favør hjemmelaget skulle prege hele denne kampen, som i stor grad ender med tap nettopp på grunn av denne åpningen. Flyers virket som om de trodde de fremdeles «red» på serieåpningens herlige spill mot JAR IK, men ingen kamper er like, skulle det vise seg.

Med forfall fra to av lagets profiler, Daniel Donborn og Calle Sparf, kun kort tid før kampstart, skulle det vise seg for vanskelig å hente inn igjen dette. Flyers jobber seg igjennom kampen, men makter ikke å vinne de siste periodene med mer enn 5-2, og mattestykket tilsier dermed at sesongens første tap var et faktum.

Ringerike Panthers 2 – Flyers 6 – 14

Etter bortetapet mot Skedsmo, der Flyers starter matchen veldig dårlig, gikk laget inn første perioden borte mot Ringerike Panthers 2 med noe bedre resultat, og vinner perioden med 2-1. Totalt sett er det allikevel ingen bra periode fra Flyers.

- Vi åpner igjen med for stor selvtillitt, og det virker som om spillerene i dag ikke var villige til å gjøre en skikkelig jobb der ute, sier Coach Sahlvall om åpningsperioden.

Laget trakk inn i garderoben i pausen og snakket godt om essensen av lagspill, at man spiller for hverandre, og for å gjøre hverandre gode. Flyers fremsto etter det som et nytt lag da de entret isen til andre periode, og dette ga umiddelbart resultater.

Anført av en friskmeldt Daniel Donborn høynet Flyers tempoet og kjørte over vertene med 9 mål og kun 3 baklengs. Kampen var på dette punktet i realiteten avgjort, og tredje perioden ble så en transportetappe der flere feil førte til en viss fruastrasjon fra coach Sahlvall, tross det gode resultatet.

- Siste periode spiller vi mest «av», men vi gjør små enkle feil som gjør at vi slipper inn for billige mål, som vi må få bort, sier Sahlvall, som påpeker at tross 2 viktige poeng er det hjem til en ny uke med hardt arbeid.

Kaptein Thomas Pettersson sier seg enig;

- En ledelse på fem-seks mål gjør at vi fokuserer for mye på enda flere mål og glemmer bort forsvaret, sier Pettersson, før han fortsetter:

- Dette er så godt som perfekt offensivt, men ikke alle trives like godt med forsvararbeidet, og dette må vi gjøre noe med, fortsetter Pettersson.

Tilbakemeldingene fra bortelagets trener tar man også med seg som gode ord:

-Dere spiller en god og underholdende hockey, og det var klasseforskjell mellom Flyers og Ringerike i dag.

Flyers har dermed lagt grunnlaget for en videre god utvikling på roadtripen.

Og hvis Daniel Donborn (9 mål i dag) fortsetter i samme stilen, da bør det bli svært så gøy å se på fremover!